Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om ÖT Smygehuk FF Seniorlag Herrar

3 Västra Ingelstad IS 22 14 3 5 45
4 Bunkeflo FF 22 13 2 7 41
5 BK Skansen 22 12 3 7 39
6 Gislövs IF 22 9 5 8 32
7 Minnesbergs IF 22 9 3 10 30

Philip Marklund 16 min

Östra Torp tog en efterlängtad seger borta mot Vången. Men det började illa. Redan efter 30 sekunder hade Vången tilldömts en straffspark sedan Mattias Jönsson "knuffat" en Vångenspelare i straffområdet. Straffen slås och Anders Ohlsson i målet är ytterst nära att rädda men 1-0 blir det trots allt. Mardrömsöppning! I matchens 4:e minut får Mathias Herrström på en kanonträff och bollen tar stenhårt i undersidan av ribban och ner på mållinjen. Efter lite flipperspel i Vångens straffområde når bollen Mattias Jönsson, precis när Mattias ska skjuta sätter en Vången spelare upp sulan och domaren tvekar inte. Ny straffspark. Mattias Jönsson stegar själv fram och förvaltar 11 meters sparken på bästa sätt. Skjuter in bollen i ena hörnan medans målvakten kastar sig i den andra hörnan. Kvitterat till 1-1. I den 14:e minuten är det Kristoffer Ekströms tur (eller otur) att pricka ribban. I matchens 29:e minut slår Martin Rengbo en fin långboll upp till Kristoffer Ekström som sprintar ifrån försvararna. Kristoffer kommer ner till kortlinjen och spelar in bollen till Anders Nilsson. Anders lägger bollen till rätta och prickar in 1-2 i nättaket, med högran dessutom! Båda lagen har ytterliggare några halvchanser under matchens första 45 minuter ingen lyckas göra fler mål så 1-2 står sig till paus. I matchens 59:e minut tar sig Kristoffer Ekström fram i Vångens straffområde och skjuter ett skott som tar i insidan av stolpen... I den 60:e minuten slår Martin Jönsson en perfekt hörna som Kristoffer Ekström går upp och elegant nickar in 1-3 för Torp, trodde vi. Domaren hittade någon felaktighet som ingen Torpare såg. Bortdömt mål således. I den 61:a minuten har Torp en ny hörna och den här gången dyker Mattias Jönsson upp på bortre stolpen och får på en praktträff. Målvakten hinner inte reagera ens men har turen att få bollen rakt på sig. I den 64:e minuten slår Martin Jönsson ett fint inlägg som Anders Nilsson når högst på men målvakten lyckas rädda Anders nick. I den 71:a minuten får Martin Rengbo på ett bra långskott som målvakten tvingas tippa över till hörna. En konstant press från Torp under en 15 minutersperiod men tyvärr inga mål. Istället kommer 1-3 i matchens 77:e minut när inhoppande Daniel Lagerborg slår en fenomenal genomskärare till Kristoffer Ekström som blir helt fri med målvakten och Kristoffer är hur kall som helst och slår en elegant tunnel på målvakten och in i mål. Var det spiken i kistan nu då? Nej! I den 84:e minuten kontrar Vången på oss och de får ett friläge på sin högerkant. Ensam med Anders Ohlsson får Vångenspelaren på en halvträff som blir till en fullträff! Bollen går i en retfull båge precis över Anders Ohlssons huvud och in i mål fram till 2-3. Vången pressar på under de sista 5 minuterna utan att skapa någon het kvitteringschans. Östra Torp är tillbaka i segerspåret igen och klättrar upp på en tredjeplats i serien. I nästa match väntar Skegrie hemma lördagen den 17:e maj klockan 14:00.